av |
Ejmunds bjöd Kungen på lunch
Den 9 juni var det Stenhammardagen för femte året i rad. Maud och Odd var på plats! Stenhammardagen är ett seminarium som börjar med teori inomhus (i stallet) med fortsatt praktisk åskådning utomhus på en exkursion. I år var temat "Konsumenten, Maten och Landskapet."
Vi på Ejmunds sponsrade i år maten som tillagades av landslagskocken Fredrik Malmstedt från restaurangen 50 kvadrat i Visby. De 100 besökarna bjöds på helgrillad högrev och en färskpotatissallad med bland annat nyskördade minimorötter från Gotland. Alla fick även smakbitar av vår nya örtkryddade korv.
Fredrik visade verkligen hur gott framdelskött som Högrev kan bli när den får ugnsbakas i ugn på 75 grader till 52 graders innertemperatur kryddat med salt, peppar, timjan och rosmarin, gärna inlindad i termotålig plastfilm. Sedan när köttet har vilat minst 15 minuter, eller över natten, så helgrillas den.

Kungen provar lite korv medan Fredrik börjar skära upp den grillade högreven
Maud och Odd