av |
Augusti
I början av augusti var det Medeltidsveckan som vanligt här på Gotland. Vi stod också som vanligt inne på den medeltida marknaden i Visby och grillade Hamburgare, så kallad "Hackebiff". Rolig marknadsföring!
Vecka 33 var Medeltiden slut här på ön. Då for Rickard tillbaka till Stockholm och fick klä sig vanligt igen. Odd har varit med honom i butik och lördagen den 16 augusti var de på Bondens Egen Marknad på Katarina Bangatan igen. Ejmunds är med de två resterande lördagarna i augusti. Roligt att träffa matintresserat folk samt även träffa de andra producenterna.
I Gotlandspressen har det varit ett fint reportage om våra djur, Lyxliv ska ge lyxkött.Det är Tomas Rubin som har skrivit om vårt försök med Gotländskt Kobe-kött. Roligt!

Två tjurar njuter av massage (Foto Stig Hammarstedt)
På gården har vi skördat både ensilage och säd och sedan pressat och kört hem halm. Vi köper även upp den halm vi får tag i av andra bönder som bara tröskar säden och sedan inte behöver halmen då de kanske inte har djur. Det är så skönt för djuren att ha mycket halm att mysa i.
Efter sommarens torka så får vi nu regn regelbundet. Så nu är det grönt och fint igen. Det växer nu så det blir en tredje skörd av ensilage. Djuren trivs även ute på betesvallar då det växer så det knakar. I juli fick vi köra ut extra foder till dem ute på den torra vallen men nu hinner de inte med att äta det som växer!
Maud