Hoppa till textinnehållet

Diplom för hög kvalitet och god smak till gotländska produkter

Husmansbords diplom 2013 har tilldelats 62 bönder och livsmedelsproducenter runt om i landet, varav tre företag representerar Gotland:


Gulare gula - Gotlandsägg  

Chilipasta  ”Jalapeno” - Hoas hantverk

Gotländska köttbullar - Ejmunds Gård 

Ejmunds Gotländska köttbullar är gjorda på nötkött från den egna gården. - Jag blev väldigt glad för det här diplomet, säger Maud Norman på Ejmunds Gård. Det är en oberoende bedömning som bekräftar att det är en bra produkt, vilket är roligt. Våra kunder uppskattar att köttbullarna innehåller mycket kött och att dom inte innehåller gluten och laktos, och jag hoppas att diplomet innebär att fler kräsna kunder kan få upp ögonen för våra produkter. 

Pelle Agorelius startade Husmansbord 2009 för att lyfta fram högkvalitativa, goda och prisvärda livsmedel från de svenska landskapen. Han säger:

- I år fick vi in närmare 200 produkter till bedömning. Vår bedömningspanel var tagna över alla spännande smaker. Årets diplommottagare kommer verkligen från hela Sverige, alltifrån Gärsnäs på Österlen i Skåne till Kåbdalis i Lappland. Pelle Agorelius syfte med Husmansbord är att utmärkelserna ska bana väg för ökad distribution och PR för bönderna och livsmedelsproducenterna, både i Sverige och i exportsammanhang.