Hoppa till textinnehållet

Glad midsommarvecka!

I onsdags ensilerade vi klart! Det känns skönt att ha tre nyfyllda silors med grönt fint vallgräs. Silos är ett stort fack som lastmaskinen kan köra in . Efter några veckor kan det syrade gräset, ensilaget, ätas av djuren. De tycker väldigt mycket om det!

(se även sept. 2011 där det står mer om ensilering) http://www.ejmunds.se/News.aspx?r_id=50600

Midsommar innebär ledigt för de anställda på gården. Djuren vill ha mat ändå så då är det Odd som sköter ladugårdsarbetet själv. De flesta djuren är ute på bete men de behöver tillsyn ändå. Djuren kommer alltid i första hand på den här gården! De har det så bra i de hagar där de går så det brukar inte vara några problem. Ändå händer det alltid saker på en gård. Häromdagen hakade en pumpanordning upp sig så det stod och rann vatten hela tiden ur en vattenbehållare. Som tur var upptäckte Odd det vid kvällens kontrollrunda. Onödigt med vattenspill både för miljön och för djuren som får det kladdigt om klövarna!

Så här i början av sommaren händer det mycket på Gotland och har vi många studiebesök inbokade. Därför blir det färre besök till Stockholm, men det är mycket folk på ön så det är roligt och man får passa på att vara här. På onsdag den 19 juni kommer Odd och Märtha att bjuda på provsmak av köttbullar och ranchburgare på Coop Forum i Visby, Välkomna!  

 

Ensilering 10 sept 2011, tredjeskörd 001