Besök i Japan
När man håller på med kvalitetskött som vi gör så dyker förr eller senare ordet Kobe-kött upp. Köttet från Kobe-provinsen i Japan som ibland brukar kallas det möraste och finaste köttet i världen. För några år sedan köpte vi hem en bit sånt kött och det var gott, men vi kom fram till att vi säkert skulle kunna göra något liknande själva. Vilket resulterade i vårt Simguskött.
För att lära oss mer om Kobeköttet reste Odd och jag till Japan! Vi fick möjlighet att besöka en gård i Kobe och träffade förmannen där som berättade om uppfödningen. Djuren var omskötta som våra djur, lugna, jätterent, luktade inte, ordning på foder. Förmannen var säker på att vi med våra köttraser kan få samma resultat. Det hänger på uppfödningen!
Både i Osaka och i Kobe åt vi på riktigt bra restauranger där det serverades Kobe-kött och vi var även på en del stormarknader och tittade på köttutbudet där. Gå gärna in på hemsidan www.mouriya.co.jp , välj English och se gärna filmen nere till höger på startsidan!
Sammanfattningsvis så var det en riktigt bra och lärorik resa!
Odd, vår trevliga engelskatalande guide och den entusiastiska förmannen
Kobe biff på Restaurang Mihara i Osaka
Maud