Hoppa till textinnehållet

Flat Iron Steak - Luffarbiff utskuren

Lagom till Midsommar har vi nu Flat Iron Steak, tidigare kallad Luffarbiff. Det är en detalj som kan jämföras i mörhet mitt i mellan biff och oxfilé. Den grillas hel och förbereds lämpligen med att sättas i 95 graders ugn tills termometern visar 52 grader innertemperatur. I gårdsbutiken säljer vi den i vanliga fall frusen men nu har vi den också färsk. Förhoppningsvis kommer även butikerna framöver att kunna sälja vår Flat Iron Steak.

I USA och Brasilien mm. har de använt den här köttdetaljen från skulderbladet sedan länge. Fredrik Malmstedt på Restaurang 50 kvadrat i Visby har hjälpt oss att ta fram den här produkten och lärt oss hur den ska tillagas. Han är duktig på att använda hela djuret och hjälper oss att våga testa ny saker!

På gården går utbyggnaden av ladugården framåt. Stomen är nu klar men nu kommer det att gå sakta med själva bygget. Snickaren behöver också semester!

Bifogar en bild på en sommarnjutande hund som ligger under trädgårdsmöbeln. Alla borde kunna koppla av som hunden Stella! En riktigt avkopplande sommar!

  Stella under trädgårdsmöbeln

Maud