Hoppa till textinnehållet

Simgus: ett gotländsk Kobe-kött

Djuren får massage av stora roterande borstar och drav att äta. Rasen kallar vi för Simgus och köttet blir härligt marmorerat. En gotländsk variant av Kobe-kött som vi nu utvecklar vid sidan av vår vanliga produktion

  Två tjurar vid borsten

På Ejmunds Gård finns stora borstar i stallen så att djuren kan gå dit och få massage när de vill. Oftast är det flera djur som vill stå och njuta av de roterande borstarna. Djuren är väldigt lugna och harmoniska som köttdjur brukar vara och massagen gör att de bara står och njuter!

Maten som serveras är en smakrik blandning av ensilage (syrat gräs), morötter, potatis och drav. Drav en restprodukt från Spendrups öltillverkning. I framtiden kommer även djuren att få öl från Spendrups.

För att det ska bli bra kött fordras även bra djur från bra avel. De här djuren kommer från Stenhammars Gods utanför Flen. De är en korsning mellan Simmental och Angus, som heter Simgus. Det blir ett fint, härligt marmorerat kött som hängmöras i tre veckor. Ett gotländskt Kobe-kött.