Hoppa till textinnehållet

Ejmunds Gård säljer köttbutik till Nobis-gruppen

Ejmunds Gård säljer sin andel i Köttbutiken Visby AB till Nobis. Köttbutiken startade som ett samarbete mellan Ejmunds Gård och kocken Fredrik Malmstedt, som fortsätter som delägare och VD för verksamheten. 

För ett och ett halvt år sedan öppnade Köttbutiken i Visby en manuell köttdisk på Coop Forum Visby. Övrig verksamhet består av tillverkning och catering. Köttbutiken utför även tjänster åt Ejmunds Gård, bland annat hängmörning av kött. 

- Jag är glad över att lämna över ägandet till Nobis-gruppen, som har en stor erfarenhet av restaurangbranchen, vilket har kommit att bli en betydande del av Köttbutikens verksamhet, säger Odd Norman, bonde och VD på Ejmunds Gård, som nu vill fokusera på Ejmunds huvudverksamhet: att förse butiker och restauranger med nötkött av högsta kvalitet. - Vi märker att kvalitet och ursprung på köttet är något våra kunder fortsätter att efterfråga och det är det som vi kommer att fortsätta jobba med.