Hoppa till textinnehållet

Simgus


Djuren får massage av stora roterande borstar och drav att äta. Ras-korsningen kallar vi för Simgus och köttet blir härligt marmorerat. En gotländsk variant av Kobe-kött. 

På Ejmunds Gård finns stora borstar i stallen så att djuren kan gå dit och få massage när de vill. Oftast är det flera djur som vill stå och njuta av de roterande borstarna. Djuren är väldigt lugna och harmoniska som köttdjur brukar vara och massagen gör att de bara står och njuter!

Maten som serveras är en smakrik blandning av ensilage (syrat gräs), majsensilage och morötter. Under sommarhalvåret betar djuren ute på Gotländska naturbetesmarker och detta sätter en fin smak. 

För att det ska bli bra kött fordras även bra djur från bra avel och att de sätter fett bra. Djuren är alla kvigor och korsningar mellan Simmental, Angus, Herford, Limousine och Charolais och vi kallar dem Simgus. Det blir ett fint, härligt marmorerat kött som hängmöras i en vecka och vissa detaljer hängs ytterligare 2-3 veckor. Ett gotländskt Kobe-kött helt enkelt!