Hoppa till textinnehållet

Hemma hos oss

Familjen Norman


Ejmunds Gård drivs av Familjen Norman och gården har varit i familjens ägor sedan 1862.

Odd Norman, tog över gården 1976 då han var 22 år gammal, och blev femte generationen att driva Ejmunds tillsammans med sin fru Maud. Gården var då en spannmålsgård, men under åren har verksamheten utvecklats och nu handlar det mest om nötköttsproduktion. Nötkött av hög kvalitet som säljs under det egna varumärket Ejmunds Gård. För det arbetet har Odd och Maud bland annat fått utmärkelserna Farmeks Kvalitetspris år 2000, Årets Marknadsförare år 2006 och Årets Nötköttsbonde på Gotland år 2007. Kulinariska Gotlands pris 2010 samt Gastronomiska Akademins diplom 2010. 2012 blev Ejmunds Gård även först i Sverige med att kunna leverera Klimatcertifierat nötkött.

Nu är det dags för den sjätte generationen att ta vid på Ejmunds. Dottern Märtha Norman med make Pontus Norman tog över gården och företaget våren 2016. Pontus jobbar främst med djuren medan Märthas huvuduppgifter är försäljning och marknadsföring. Paret har även en dotter Leah. Kanske den sjunde generationen att en dag ta över på Ejmunds?


Familjekänslan på Gården är mycket stark och även Odds och Mauds två andra barn är involverade i företaget. Äldsta dottern Ida sitter sedan länge med i styrelsen och yngste sonen Leo jobbar som dräng på gården. Familjesammanhållningen där kunskap går i arv har hjälpt Ejmunds att utveckla ett prisat premiumkött av riktigt hög kvalité.