Fyllda Lövbiff rullader
Lövbiff är tunna skivor av innanlår.
Innanlåret sitter just som det låter, på lårets insida, och är förhållandevis en
mycket mör detalj.
Ingredienser
4 port
8- 10 skivor
Lövbiff från Ejmunds
½ - 1 gul lök
1 dl riven
pepparrot
1 paket bacon
1 msk dijonsenap
vatten
tandpetare att
fästa med
Sås
½ liter köttbuljong
1 tsk dijonsenap
½ grädde
Maizena till redning
salt & peppar
Gör så här:
Finhacka lök och
bacon, skala och riv pepparroten. Blanda i dijonsenapen och bred ut fyllningen
på lövbiffen. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
Stek rulladerna i
smör och lite olja tills de får fin färg. Slå på vatten och låt dem bräsera
utan lock på medelvärme. Fyll på med vatten efterhand som det kokar bort. Efter
ca 1 h lägg rulladerna på ett fat och plocka bort tandpetarna.
Sila skyn och häll
sedan tillbaka den i pannan. Tillsätt köttbuljong, senap och grädde och låt
koka upp. Red med lite maizena och smaka av med salt och peppar.
Servera med kokad
potatis och grönsaker.
Smaklig måltid!