Hoppa till textinnehållet

Fyllda Lövbiff rullader

Lövbiff är tunna skivor av innanlår. Innanlåret sitter just som det låter, på lårets insida, och är förhållandevis en mycket mör detalj. 

Ingredienser

4 port

8- 10 skivor Lövbiff från Ejmunds

½ - 1 gul lök

1 dl riven pepparrot

1 paket bacon

1 msk dijonsenap

vatten

tandpetare att fästa med

Sås

½ liter köttbuljong

1 tsk dijonsenap

½ grädde

Maizena till redning

salt & peppar

 

Gör så här:

Finhacka lök och bacon, skala och riv pepparroten. Blanda i dijonsenapen och bred ut fyllningen på lövbiffen. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

Stek rulladerna i smör och lite olja tills de får fin färg. Slå på vatten och låt dem bräsera utan lock på medelvärme. Fyll på med vatten efterhand som det kokar bort. Efter ca 1 h lägg rulladerna på ett fat och plocka bort tandpetarna.

Sila skyn och häll sedan tillbaka den i pannan. Tillsätt köttbuljong, senap och grädde och låt koka upp. Red med lite maizena och smaka av med salt och peppar.

Servera med kokad potatis och grönsaker.

Smaklig måltid!


rullader låg