Gotländsk köttgryta
Kött från Ejmunds Gård har kort koktid eftersom det är så mört. Det här är vårt alldeles egna recept på köttgryta, räcker till ca åtta personer.
900 g Ejmunds gotländska fransyska, högrev, märgpipa eller ytterlår.
smör
3 msk tomatpuré
5 dl köttbuljong
2 dl rött vin
2 dl grädde
2 st morötter
1 st paprika
1 st purjolök
100 g palsternacka
100 g selleri
10 st små lök/syltlök
salt och peppar
Skär köttet i små bitar och bryn i mör och tomatpuré. Tillsätt köttbuljong och rött vin. Skär morötter, paprika, purjolök, palsternacka och selleri i små bitar och lägg i grytan. Låt koka i ca 45 minuter. Tillsätt löken och grädden, salta och peppra efter smak. Låt sjuda i 15 minuter. Servera med kokt potatis och tomatsallad.