Hoppa till textinnehållet

Gotländsk köttgryta

Kött från Ejmunds Gård har kort koktid eftersom det är så mört. Det här är vårt alldeles egna recept på köttgryta, räcker till ca åtta personer. 


900 g Ejmunds gotländska fransyska, högrev, märgpipa eller ytterlår.
smör
3 msk tomatpuré
5 dl köttbuljong
2 dl rött vin
2 dl grädde
2 st morötter
1 st paprika
1 st purjolök
100 g palsternacka
100 g selleri
10 st små lök/syltlök
salt och peppar


Skär köttet i små bitar och bryn i mör och tomatpuré. Tillsätt köttbuljong och rött vin. Skär morötter, paprika, purjolök, palsternacka och selleri i små bitar och lägg i grytan. Låt koka i ca 45 minuter. Tillsätt löken och grädden, salta och peppra efter smak. Låt sjuda i 15 minuter. Servera med kokt potatis och tomatsallad.