Hoppa till textinnehållet

Gulaschsoppa med köttfärs (av Ann-Christine)

5 port

1 stor lök

500 g köttfärs

1 paprika

1 morot

1 buljongtärning

4 tsk paprikapulver

½ tsk chilipulver

½ tsk cayennepeppar

1 tsk salt

3-4 msk tomatpuré

1 msk soya

10 dl vatten

1/2 dl rödvin

 

Hacka lök och fräs. Hacka även paprikan i små bitar och fräs lätt. Bryn köttfärsen som till köttfärssås. Hacka moroten fint.

Flytta eventuellt allt det brynta till en större kastrull och späd med vatten och vin och tillsätt alla kryddor, tomatpurén och soyan.

Låt småkoka i 15 minuter.

 

Smaka av och späd eventuellt med mer vatten, receptet ovan ger en ganska mustig soppa.

 

Alternativ: Använd endast 5 dl vatten och servera som gryta med kokt potatis eller ris till.