Hoppa till textinnehållet

Favoritgryta med örter

4 portioner


500 g ytterlår, tärnat
1-2 morötter
3 dl buljong
0,5 dl soja
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
2 gula lökar
0,5 msk timjan
0,5 msk rosmarin
1 msk vetemjöl
1 dl mjölk eller grädde

Skär köttet i strimlor. Skala och skär morötterna i skivor. Koka upp buljong och soja, lägg i köttet och morötterna i omgångar. Låt grytan småkoka under lock i ca 15 minuter.
Skala och skär löken i klyftor. Lägg i lök och örtkryddor och låt grytan koka ytterligare ca 10 minuter eller tills köttet känns mört. Blanda vetemjölet med mjölken. Tillsätt redningen under omrörning. Låt grytan koka 3-5 minuter.
Servera med ris och grönsaker.