Hoppa till textinnehållet

Carpaccio

Ejmunds Carpaccio på Rulle med gotländsk tryffelvinägrett


Carpaccio är tunt skivat, rått kött som ofta görs på oxfilé. Eftersom kött från Ejmunds Gård är så mört kan man även använda andra köttdetaljer, exempelvis rulle. Huvudsaken är att det är riktigt tunt skivat.


Ingredienser

Carpaccio från Ejmunds på exempelvis Rulle

Gotländsk tryffelvinägrett

Rödlök

Ruccolasallad

Rostade pinjenötter

Riven parmesanost

Flingsalt

Svartpeppar

 

Gotländsk tryffelvinägrett

Ingredienser

2 krm salt

1 msk strösocker

4 st schalottenlökar

5 msk balsamvinäger

5 msk olivolja

2 tsk citron, pressad

10g gotländsk tryffel

 

Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja ca  5 min. Tillsätt vinägern och koka 1 minut. Låt svalna.

Finhacka tryffeln och blanda ner den. Smaka av med citronsaft, socker och salt.

 

Servering

Lägg ut skivorna på serveringsfat eller på tallrikar. Salta köttet och strö över nymald svartpeppar.

Ringla tryffelvinägretten över köttet. Strö över hackad rödlök, ruccolasallad, rostade pinjenötter och riven parmesanost.

 

Servera när köttet är rumstempererat, och njut!

carpaccio låg