Carpaccio
Ejmunds Carpaccio på
Rulle med gotländsk tryffelvinägrett
Carpaccio är tunt skivat, rått kött som ofta görs
på oxfilé. Eftersom kött från Ejmunds Gård är så mört kan man även använda
andra köttdetaljer, exempelvis rulle. Huvudsaken är att det är riktigt tunt
skivat.
Ingredienser
Carpaccio från Ejmunds på exempelvis Rulle
Gotländsk tryffelvinägrett
Rödlök
Ruccolasallad
Rostade pinjenötter
Riven parmesanost
Flingsalt
Svartpeppar
Gotländsk
tryffelvinägrett
Ingredienser
2 krm salt
1 msk strösocker
4 st schalottenlökar
5 msk balsamvinäger
5 msk olivolja
2 tsk citron,
pressad
10g gotländsk
tryffel
Skala och finhacka löken. Fräs löken
i olja ca 5 min. Tillsätt vinägern och koka 1 minut. Låt svalna.
Finhacka tryffeln och blanda ner
den. Smaka av med citronsaft, socker och salt.
Servering
Lägg ut skivorna på serveringsfat eller på
tallrikar. Salta köttet och strö över nymald svartpeppar.
Ringla tryffelvinägretten över köttet. Strö över
hackad rödlök, ruccolasallad, rostade pinjenötter och riven parmesanost.
Servera när köttet är rumstempererat, och njut!