Curryfärs med kokad kokos
Hemligheten med det här superenkla (och goda!) receptet är
just kokosen som blir mjuk och god när kokosflingorna får koka i vatten en
liten, liten stund. Tillbehören i övrigt kan varieras efter smak och vad som
råkar finnas hemma, banan och avokado och paprika är också gott till.
(4 port)
Curryfärs
500 g köttfärs
smör
2 tsk curry
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
salt, cayennepeppar
Tillbehör
1 burk konserverad persika
russin
gurka
körsbärstomater
Ris (4 port)
2 dl kokosflingor
Gör såhär
Börja med att förbereda tillbehören: klyfta persikor, skär
stavar av gurkan, lägg upp russin i skål osv.
Koka ris enligt anvisningar på
förpackningen.
Smält en ganska stor klick smör i stekpanna/stekgryta och
tillsätt därefter 2 tsk curry. Fräs köttfärsen i currysmöret på hög värme.
Tillsätt 2 msk tomatpuré och 1 dl vatten och låt puttra på låg värme i 5-10
minuter. Smaka av med salt, cayennepeppar och ev. mer curry.
Koka upp en liten kastrull med vatten och tillsätt
kokosflingor. Låt koka upp och ta sedan av kastrullen från värmen och häll över
kokosen i en sil så att vattnet silas bort.
Servera curryfärsen med ris, kokos och övriga tillbehör.