Hoppa till textinnehållet

Biff Rydberg

Vi får ibland frågan "hur ska jag tillaga den här köttbiten?". Speciellt gäller det de köttdetaljer som många inte är vana vid att tillaga, t.ex. luffarbiff. Vi delar förstås gärna med oss av tips och råd!

Ett av favoritrecepten är Biff Rydberg, en verklig klassiker! Det är både enkelt och lyxigt och dessutom funkar det utmärkt med flera olika sorters köttdetaljer. Vi föreslår luffarbiff, biff, oxfilé, rostas eller rostbiff.


Biff Rydberg (4 port)

500 g nötkött från Ejmunds Gård, t.ex. luffarbiff, biff, oxfilé, rostas eller rostbiff
Potatis, ca 8-10 st.
Lök 2 stora
Smör

Salt o peppar

Tillbehör:

4 äggulor, i äggkoppar
Dijonsenap
Morötter, tärnade och lättkokta

Gör såhär:

Tärna köttet i ca 1 cm stora kuber. Salta och peppra. Låt köttet ligga framme och få lite rumsvärme.

Skala och tärna potatisen, ca 1 cm. Koka lätt i saltat vatten. Häll av vattnet.

Skala och skiva/tärna löken i lika stora bitar som det övriga.

Stek köttet i smör i het panna. Tänk på att ta lite kött i taget i stekpannan så det blir fin stekyta på köttet. 
Lägg köttet på ett stort uppläggningsfat samlat i ena änden av fatet. 

Stek potatisen i varm panna och lägg upp på andra änden av fatet.

Stek löken på svag värm och lägg upp mitt på fatet, mellan köttet och potatisen. 

Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Servera med tillbehören.